Žuta orhideja

    

   

Orhideja je širom sveta prihvaćena kao simbol romantike, ljubavi i pažnje. To je idealan cvet za one koji poseduju neobičnu lepotu, ali istovremeno vole jednostavnost, svedenost i poseduju urođeni smisao za dizajn i estetiku.

Ukoliko želite da nekome dodelite titulu najboljeg, posebnog prijatelja, poklonite mu žutu orhideju, jer je upravo ona simbol prijateljstva ali i novih početaka.

Za kumu...

    Kuma i kum su bili među prvim poštovaocima mojih radova. Zato je ovaj komplet prstenova izrađen specijalno za njih:

 

Ljubičasto-bež prstenovi za salvete

     Ljubičasta, moja omiljena boja i tako zahvalna za kombinovanje...

 

Leptirići

     Proleće je...

     Inspiracija je svuda u prirodi...

 

Uskrs 2019.

    Uskrs je prošao, ali ideje i inspiracija za naredne godine ostaju...

     Ovo je trebalo da bude moja uskršnja dekoracija, ali je, na kraju, sve razuzeto...Smile

 

Kao crveno i belo vino...

   Dugo sam  izradu prstenova za salvete smatrala isključivo svojim hobijem i u njemu sam beskrajno uživala. Ali, nakon što su videli moj lični slavski komplet, prijatelji, rođaci i poznanici su počeli da pokazuju interesovanje za moj rad. Ovo je bio prvi komplet koji sam izradila po porudžbini, za jednu rođaku:

 

Ukrasne kutijice

   Quilling tehnika je izuzetno zahvalna za izradu dekorativnih predmeta manjih dimenzija. Mada, zbog čvrstine koja se dobija pravilnom upotrebom materijala, može se primeniti i na neke veće predmete. Po završetku izrade, korisno je premazati ih akrilnim lakom koji će im dati dodatnu čvrstinu, ali i sjaj.

   Ukrasne kutijice mogu poslužiti za čuvanje nakita ili nekih drugih sitnica i dragih uspomena. Ja sam napravila kutijice za čuvanje kosice sa krštenja moje dece, Naravno, na poklopcima se nalaze njihovi inicijali, ali mogućnosti za dekoraciju su zaista neograničene...

   

Zlatno-plavi prstenovi za salvete

Volim inovacije. I primenjivanje nečeg novog na nešto već viđeno. U beskraju dekorativnih prstenova za salvete koji su ličili jedni na druge, pokušala sam da napravim nešto čemu ću dati lični pečat. Tu je moja ljubav prema quilling tehnici mogla da dođe do punog izražaja Smile.

    Krsna slava moje porodice bila je idealna prilika za isprobavanje nove ideje. Ja sam bila zadovoljna, gosti oduševljeni, a tom prilikom došlo je i do sklapanja nekih novih poslovnih aranžmana Smile.

Nakit od papira

   Poslednjih godina dosta se pisalo o nakitu od papira. Lagan je za nošenje, a uvek unikatan i originalan. I, što je najvažnije za sve kreativce, izvor inspiracije je nepresušan Smile.

   Quilling tehnikom se bavim već godinama. I upravo je izrada nakita predstavljala početak bavljenja  ovim hobijem koji je vremenom prerastao u nešto mnogo više...

 

 

Dečija mašta

   Za prvi članak na blogu odabrala sam rukotvorine mog sina Borisa. Posmatrajući godinama kako nastaju moji radovi, odlučio je da se i sam oproba u ovoj tehnici Smile.

   Ovo je rezultat: